Nutella házilag - Jobb, mint a bolti
Február 5-én tartják a Nutella világnapját, ebből az alkolomból pedig megmutatjuk ennek az isteni finomságnak az elkészítési módját, hogy ne kelljen folyton a boltba rohanni érte!
Hozzávalók
- 2 csésze mogyoró
- 1 csésze porcukor
- ⅓ csésze kakaópor
- 2 ek mogyoróolaj
- 1 tk vanília-kivonat
- ⅛ tk só
Elkészítés
A mogyorót héjastól szórjuk egy tepsibe és 10-15 perc alatt 190 fokos sütőben pirítsuk meg. Ha kihűlt, szedjük le róla a héját, majd a pirított mogyorót tegyük bele egy aprítógépbe. Addig aprítsuk, míg olajat nem enged és masszává nem alakul. Ekkor adjuk hozzá a porcukrot, a kakaóport, a mogyoróolajat, a vanília-kivonatot és a sót. Pépesítsük nagyjából 2 percig, majd a végeredményt kaparjuk ki egy légmentesen záródó edénybe. Tárolhatjuk szobahőmérsékleten vagy hűtőben, egy hónapig eláll.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!