Non plus ultra: Egy isteni desszert a múltból, amit sosem felejtünk
Magad sem hinnéd, mennyire egyszerű elkészíteni!
Non plus ultra
Hozzávalók:
A sütihez:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- csipetnyi só
- baracklekvár
A krémhez:
- 2 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- ½ citrom leve
Elkészítés:
A sóval elkevert lisztbe morzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a cukrokat, majd alaposan összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva kb. fél órát hűtőben pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé fektetjük, közben elkészítjük a krémet, amihez a tojásfehérjéket a citrom levével és a porcukorral felhabosítjuk. A masszát habzsákba töltjük és minden tésztakorong tetejére nyomunk belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, majd ha kihűltek a már habos korongok, kettesével összeragasztjuk úgy, hogy a habos oldalak legyenek kívül.