Nap receptje: pikáns burgonya hajó

Ma egy krumplis finomságot mutatunk be nektek, amely egy igazi pikáns különlegesség a vasárnapi ebédhez!
Hozzávalók:
10 db nagyobb méretű burgonya
1 evőkanál olíva olaj
1 db hámozott paradicsomkonzerv
3 evőkanál morzsolt bazsalikom
4-5 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csipet erőspaprika
Elkészítés:
- A burgonyát sós vízben főzzük ki, ha elkészültek vágjuk őket félbe
- Válasszunk ki egy akkora hőálló edényt, amelybe belefér az összes krumpli, majd csepegtessünk az aljába olíva olajat
- Keverjük össze a hámozott paradicsom konzervet a morzsolt bazsalikommal, sóval, borssal és az áttört fokhagyma gerezdekkel, illetve a pikantéria kedvéért egy csipetnyi erős paprikávalŰ
-A felezett burgonyák tetejére szórjuk fűszersót, majd kenjük rá a paradicsomos szószt
-Ezután előmelegített sütőben 180°C-on süssük össze a krumplit a szósszal
Tálalás:
A burgonyát fogyaszthatjuk köretként natúr hús mellé, vagy főételként is. Fogyókúrázók keményítőnapon bátran ehetik magában a krumpli hajókat.
Oldalak
