Nagyi receptje - Tojássaláta
A saját kezűleg főzött ételek a legfinomabbak, ezen belül pedig a nagymamánk által készítettek. Erre a legjobb bizonyíték ez az isteni tojássaláta.
Hozzávalók
- 8 db keményre főzött tojás
- 1 csokor metélőhagyma
- 2 ek. mustár
- 2 tk. csípős mustár
- ecet
- olaj
- só, bors
- cukor
- Worcester-szósz
Elkészítés
Szeleteljük fel a keményre főzött tojásokat, majd tegyük bele egy mély edénybe. Ezután keverjük össze a kétféle mustárt, az ecetet és az olajat, majd sózzuk, borsozzuk, illetve ízlés szerint tegyünk hozzá cukrot és Worcester-szószt. Ha ezzel megvagyunk, akkor öntsük rá a tojásokra. Pár órán át hagyjuk állni.
Tálalás előtt vágjuk apróra a metélőhagymát és szórjuk rá az elkészült salátára.