A kedvenc csirkés receptem: Mogyorós csirkemell sajtmártással

Megvallom, néha már unom a hagyományos rántott verziót, ezért mostanában teljesen átszoktam arra, hogy így készítem el a csirkemellet. Egyszerűen zseniálisan finom!
Mogyorós csirkemell sajtmártással
Hozzávalók
- 40 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg mogyoró
- zsemlemorzsa
- liszt
- tojás
- só
A mártáshoz
- 500 ml főzőtejszín
- 15 dkg trappista
- szerecsendió
- só, bors
Elkészítés:
A mogyorót daráljuk le és keverjük hozzá a zsemlemorzsához. A tojást verjük fel, majd készítsük ki külön-külön tányérokba a liszttel és a zsemlemorzsás keverékkel együtt. Panírozzuk be a besózott hússzeleteket és rántsuk ki. Közben készítsük el a mártást is: tegyük fel melegedni a tejszínt, majd mielőtt elkezdene forrni, adjuk hozzá a reszelt sajtot, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Ha besűrűsödött, vegyük le a tűzről. A húst a mártással és a krumplipürével együtt tálaljuk.