Mini amerikai fánk recept: finomabb, mint a strandon kapható verzió

Ha strandolunk, mi sosem hagyjuk ki a mini amerikai fánkot az élvezetek repertoárjából, de ki mondta, hogy várnunk kell nyárig a kényeztetésre? Itt a recept.
Hozzávalók
- fél kg finomliszt
- fél tk só
- 50 g friss élesztő
- 60 g cukor
- másfél dl langyos tej
- 7 dkg puha vaj
- 3 tojássárgája
- fél l napraforgó olaj a sütéshez
- porcukor a tetejére
Mini amerikai fánk elkészítése
1 dl langyos tejben feloldjuk az élesztőt, hozzáadunk 3 ek lisztet és 1 tk cukrot, összekeverjük, majd fedő alatt negyed órát kelni hagyjuk. A 15 perc elteltével hozzáadjuk a megmaradt tejet, lisztet, cukrot, vajat, sót és a tojássárgáját, majd összedolgozzuk sima tésztává. Letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Kétszer átgyúrjuk, majd kinyújtjuk 2 cm vastagra. Kisebb karikákat hozzunk ki belőle, majd 10 percig hagyjuk még kelni a fánkokat. Bő, forró olajban kisütjük őket, porcukorral meghintjük és mogyorókrémmel, lekvárral vagy önmagában tálaljuk.
Lapozz a sütésmentes triplacsokis krémtorta és a csokis-kókuszos szelet recepjéért is!
Fotó: Wordpress.com
Oldalak
