Mikor ettél utoljára milánói spagettit? Mutatjuk a legjobb receptet

Villámgyors, egyszerű és laktató.
Milánói spagetti
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 20 dkg sonka
- 10 dkg paradicsompüré
- 1 cs spagetti tészta
- 5 dkg vaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- oregánó
- kakukkfű
- reszelt sajt
- só
- bors
Képünk illusztráció
Elkészítése:
A vajban megdinszteljük a felaprított hagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát és a sonkát, néhányszor megkeverve pirítjuk, majd ráöntjük a paradicsompürét is. A ragut tovább pirítva belenyomjuk a fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a többi fűszert. Egy kis vízzel felengedhetjük, és ha édesíteni szeretnénk, kissé meg is cukrozhatjuk. A milánói ragut a bő, sós vízben kifőzött, majd lecsöpögtetett tésztára halmozva kínáljuk, a tetejét pedig reszelt sajttal megszórjuk.
Még két spagetti receptért lapozz a következő oldalra!
Fotó és leadfotó: 123rf.com
Oldalak
