Fogadjunk, hogy eddig te is rosszul használtad a mikródat - mutatjuk, hogyan kéne valójában

A mikrohullámú sütő nem tűnik bonyolult konyhai eszköznek, sokszor mégis rosszul használjuk.
Naponta használjuk, mégsem tudunk róla mindent
Konyhánk egyik alaptartozéka a mikrohullámú sütő. Ma már aligha van olyan háztartás, amelyben ne lenne megtalálható a jól ismert szerkezet, melyről rengetegen gondolják, hogy - mivel pofonegyszerűen működhethető-kezelhető - nem lehet vele hibázni, ha használjuk. Az IFLScience nevű tudományos portál vette észre, hogy nemrég kikerült egy amolyan "tájékoztató videó" a TikTokra, mely mindenkit eligazít a mikróhasználat "útvesztőiben". Ha te is érezted már úgy, hogy a mikróban melegített levesed egyik rétege túlságosan forróvá vált, a másik pedig alig-alig langyos, akkor neked is szól a szóban forgó videó. Ezekben az esetekben ott követjük el a hibát, hogy az ételt - például a levest - a sütőben forgó tál közepén helyezzük el. A TikTok-videó szerint ebben az esetben az étel nem melegszik egyenletesen - épp ezért érezhetjük azt, hogy egyik része túlságosan felforrósodott, míg a másik szinte hűvös.
A videó természetesen nagyot ment az interneten - még egy táplálkozáskutató figyelmét is felkeltette, aki szintén megosztotta szakvéleményét a témával kapcsolatosan.