Mignon - Recept
Ha hétvégére valamilyen kis ünnepséget rendeztek, akkor ezt a mignon receptet ajánljuk. A család biztosan imádni fogja!
Hozzávalók
- 6 tojás
- 15 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk sütőpor
A töltelékhez
- 20 dkg vaj
- 1-2 ek kakaó
- 15 dkg porcukor
A mázhoz
- ételszínezék (bármilyen színű)
- 50 dkg porcukor
- 6 ek víz
Elkészítés
Először a piskótát csináljuk meg. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját keverjük el a cukorral és a vajjal, majd szórjuk bele a sütőport és a lisztet. A fehérjét keverjük kemény habbá, aztán keverjük hozzá a vajas masszához. Miután megsült a piskóta, vegyük ki a sütőből, és pihentessük körülbelül 15 percig. Ha eltelt a 15 perc, akkor vágjuk ketté a piskótát. Fontos, hogy pont a felénél vágjuk el, hogy hasonló nagyságú legyen mind a két darab.
A krémhez keverjük össze a vajat és a porcukrot, majd vegyük ki a harmadrészét, és abba keverjük a kakaóport. A félbevágott piskóta kétharmadát kenjük meg a fehér krémmel, a maradékot pedig kakaóssal, majd tegyük rá a másik piskótalapot. Ízlés szerinti kockákra feldaraboljuk.
A máz elkészítéséhez keverjük ki a porcukrot a 6 evőkanál vízzel, és adjuk hozzá az ételszínezéket. A mázzal öntsük le a sütiket, majd pihentessük addig, amíg a máz megszilárdul.
Ha szereted a mignont, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Francia krémes - Recept