Felejtsd el a megszokott receptet, mutatjuk, hogyan készül az igazi és a legfinomabb mézeskalács

Le a régi recepttel, így lesz tökéletes a mézeskalács.
Hozzávalók
A mézeskalács sütikhez:
- 12 evőkanál liszt
- 3/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál őrölt gyömbér
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál finomra őrölt fekete bors
- vaj, szobahőmérsékletűre lágyítva
- barna cukor
- 1 nagyobb tojás
- 1/2 csésze szulfátmentes melasz (ne használj fekete melaszt, az túl keserű)
A cukormázhoz:
- 1 tojásfehérje vagy 1 evőkanál tojásfehérjepor
- 1/2 teáskanál citromlé
- 12 evőkanál porcukor, átszitálva
Lapozz!
Oldalak
