Mexicói töltött pulyka Boros István mesterszakácstól
A Teátrum Bisztró mesterszakácsa, Boros István az 5 SÉF - egy hét, egy hűtő műsorában egy Mexikói töltött pulykát készített. Érdekel, hogy miként készítheted el ezt az ízletes vacsorát a családnak? Akkor nézd meg István receptjét és videóját, majd irány a konyha! (X)
Előkészítés: 15 perc
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók:
- 1 db Gallicoop pulyka felsőcomb
- Vénusz étolaj
- Majoranna
- Őrölt fekete bors
- Bonduelle Bon Menu Chili
- Bonduelle Créatif Mexico
- Parázsburgonya
- Só
Elkészítés:
A Gallicoop pulyka felsőcombot kicsontozzuk, és megnyitjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy hőálló tálban, alufóliára tesszük. Bonduelle Bon Menu Chili, paradicsomszószos chilis babbal és Bonduelle Créatif Mexico zöldborsós, szuperédes csemegekukoricás, paprikás zöldségkeverékkel megtöltjük. A megtöltött húst félbehajtjuk, és az alufóliával feltekerjük, hogy egy szaloncukor formát kapjunk. Azért fontos szorosan feltekerni, hogy a hús sütés közben megtartsa a formáját. A sütőtálba Vénusz étolajat és egy kis vizet teszünk, majd 160 C°-os sütőben 2 óra alatt készre sütjük. Parázsburgonyával tálaljuk.