Rakott kelkáposzta: Fogadjunk, hogy így etted a menzán is!
A legfinomabb húsos-zöldséges ételek egyike.
Rakott kelkáposzta
Hozzávalók:
- 1 nagy fej kelkáposzta
- ½ kg darált hús
- 15 dkg rizs
- 2 dl tejföl
- 1 vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A felkockázott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd levéve a tűzről meghintjük pirospaprikával. A húst hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük. A rizst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntjük és megfőzzük. A leveleire szedett kelkáposztát kb. 10 percre forró, sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük és hagyjuk alaposan lecsöpögni. Ezután egy tűzálló tálat kivajazunk és belekanalazzuk a rizst. Erre jön a darált hús, majd egy sor kelkáposzta, majd újra egy réteg rizs, hús és végül a kelkáposzta. A tetejét tejföllel megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.