Mennyeien édes sült alma - Ennél jobbat még nem ettél
Ha ősz, akkor indul a sült alma szezonja! Ha a következő recept alapján készíted, akkor garantáltan fenséges, édes íze lesz a gyümölcsnek. Próbáld ki!
Hozzávalók
- 8 nagy alma
- 1/2 csésze barna cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1/2 tk őrölt szerecsendió
- 6 ek juharszirup
- 4 ek sótlan vaj kisebb darabokra vágva
- 1 csésze víz
Elkészítés
Az almákat mossuk meg, majd óvatosan, felülről vágjuk ki a magházukat, ügyeljünk arra, hogy az aljuk megmaradjon, tehát ne legyenek lyukasak. A cukrot a fahéjjal és a szerecsendióval keverjük el, tegyünk ebből a keverékből félre 2 evőkanálnyit, a többivel pedig töltsük meg az almákat. A vajdarabok nagyobb részét tegyük az almák tetejére, az almákat pedig tegyük egy tepsibe. Töltsünk alá egy fél csésze vizet, és 180 fokon süssük 35 percig. Közben keverjük el a félretett cukros keveréket a juharsziruppal és a megmaradt vajjal, valamint fél csésze vízzel. 35 perc elteltével öntsük az almák alá, majd süssük egészen addig, amíg meg nem puhulnak. Az alján lévő szirupot tálaláskor locsoljuk az almákra.