Van, amire nem lehet nemet mondani - Az epres-túrós palacsinta pont ilyen

Csak egy kis gyümölcs, és már nem is hagyományos az a desszert.
Epres-túrós palacsinta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2-3 dl szóda (a tészta sűrűségétől függően)
- 2 tojás
- csipet só
- 0,5 dl olaj
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 20 dkg eper
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek tejföl
Képünk illusztráció
Elkészítése:
A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, amihez apránként adagoljuk a tejet és simára keverjük. Hozzáadjuk a tojást, az olajat és sózzuk. A sütéshez akkor fogjunk csak hozzá, ha már nem csomós a tészta! A palacsintasütőt csak az első palacsinta készítése előtt kell kiolajoznunk, utána már nem lesz rá szükség, hiszen a tésztában lévő olaj pontosan elég ahhoz, hogy ne ragadjon le. A sütést forró serpenyőben kezdjük, amibe vékony rétegben csorgatjuk a tésztát. Ha egyenletesen eloszlott benne, mindkét oldalát megsütjük.
A töltelékhez a túrót összetörjük, belekeverjük a vaníliás cukrot és a citromhéjat, a végén pedig tejföllel krémesítjük. A palacsintákat megkenjük a masszával, amit megpakolunk a felkarikázott eperdarabokkal, majd óvatosan összehajtogatjuk. A kész palacsinták tetejét porcukorral is megszórhatjuk.
További epres finomságokért lapozz a következő oldalra!
Fotók: 123rf
Oldalak

This is a modal window.