Házi bodzaszörp a nagyi receptje alapján - Olyan finom, mint gyermekkorunkban

Már nem sokáig virágzik a bodza, így érdemes gyorsan kihasználnunk ezt az időszakot és finom bodzaszörpöt főzni! Hogy hogyan? Máris mutatunk egy szuper receptet hozzá, a nagyi is így készíti!
Hozzávalók
- 5-7 nagyobb bodzavirág
- 40 dkg kristálycukor
- 1,5 l víz
- 1/2 citrom
- 1 ek ecet
- 2 kk citromsav
- 1/2 mk nátrium-benzoát
Elkészítés
Egynagyobb edénybe tegyük bele a bodzavirágokat, a citromsavat, a cukrot, a megmosott és felkarikázott citromot, valamint az ecetet. A korábban felforralt, majd lehűtött vizet öntsük erre, keverjük el és hagyjuk állni 4-5 napig. Ekkor az egészet szűrjük le és töltsük ki üvegekbe. A tetejükre tegyünk egy kis nátrium-benzoátot, zárjuk le és így 1-2 hónapig is eláll.