Meleg burgonyasaláta - Istenien finom!

Kellemes és laktató burgonyaétel, amely önmagában és köretként is különleges.
Hozzávalók:
- 80 dkg salátaburgonya
- 1,5-2 dl víz
- 1 húsleves kocka
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg kockázott bacon
- balzsam ecet
- pici cukor
- só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
A burgonyát héjastól vagy hámozva sós vízben megfőzzük. Közben egy serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük a bacont. A maradék zsírjában megprítjuk az apróra vágott hagymát. Morszoljuk rá a húsleves kockát, öntsük fel vízzel, borsozzuk és forraljuk néhány percig. Ízlés szerint ízesítsük az ecettel és kevés cukorral, majd keverjük bele a meghámozott, karikára vágott krumplit. Rázogatva, óvatosan keverve forgassuk bele az ízletes lébe, hogy mindenhol érje. Ha szükséges még sózzuk meg, végül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és a sült baconkockákkal. Langyosan tálalva a legfinomabb, köretként és önmagában is nagyon finom.
Oldalak
