Medvehagymás lusta lángos: villámgyors és hagyományos

Nem gondoltuk, hogy lehet jobbat kitalálni a sajtos-tejfölös lángosnál, de tévedtünk. Itt a medvehagymás verzió, ami baconnel megbolondítva verhetetlen.
Hozzávalók
- 8 dkg darált medvehagyma
- 3 dkg élesztő
- fél liter tej
- 1 kg liszt
- 2 dl tejföl
- 1 ek só
- (elvetemültebbeknek: + 1 cs bacon feltétként)
Lángos medvehagymával (és baconnel): elkészítés
Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, majd a liszttel, medvehagymával, a tejföllel és a sóval tésztát gyúrunk belőle. A nem túl lágy tésztát letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb. fél órán át kelesztjük. Ezután kb. fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Végül forró olajban kisütjük. Mi tejföllel és pirított baconnel szeretjük nagyon, de önmagában is nagyon finom. Jó étvágyat!
Jöhet a lusta sajtos pogácsa és még több medvehagymás recept? Akkor lapozz tovább!
Fotó: Itshungarian.com
Oldalak
