Mázas-vörösboros csirkeszárnyak - Mennyei falatok
A vörösbor igazán különleges ízt ad az ételeinknek, érdemes kipróbálnunk csirkeszárnyakkal is! Máris mutatjuk a receptet!
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 2 ek repceolaj
A páchoz
- 2 ek szezámolaj
- 2 ek citromlé
- ¼ csésze szójaszósz
- 2 ek méz
- 4 ek hoisin szósz
- 6 gerezd zúzott fokhagyma
A boros mártáshoz
- 1,5 csésze Cabernet Sauvignon
- ½ csésze cukor
- 1 felaprított paradicsom
- 2 ek cukorszirup
Elkészítés
Egy tálban keverjük el a pác hozzávalóit és forgassuk bele a csirkeszárnyakat. Tegyük be a hűtőbe éjszakára pácolódni. Egy tepsibe tegyünk 2 evőkanál olajat és erre helyezzük el a szárnyakat. 180 fokra előmelegített sütőben süssük negyed óráig, majd csorgassuk rá a páclé felét. Ezután jöhet még újabb negyed óra sütés és öntsük rá a maradék páclét is. Süssük még 20-30 percig, közben pedig készítsük el a mártást. Egy serpenyőben közepes lángon főzzük össze a hozzávalókat, majd 10 perccel a csirkeszárnyak tálalása előtt locsoljuk meg vele a húst.