Marhahúsleves - A hétvégi ebéd legjobb része
Ebben a latyakos, hideg téli időben nincs is jobb egy forró húslevesnél a családi asztalon.
Marhahúsleves - Hozzávalók
- 70 dkg marhahús
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehér répa
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 szál petrezselyemzöld
- zeller
- 1 paradicsom
- karalábé
- 1 közepes krumpli
- erős paprika
- só, bors
- marhahúsleveskocka
Elkészítés
A marhahúst feldarabolva tegyük fel egy fazékban főni. A forrás közben keletkezett habot szedjük le a leves tetejéről. Ha már nem keletkezik több hab, elkezdhetjük bele tenni a levesbe a fűszereket. A hagymát, fokhagymát és az erős paprikát valamint egy kevés sót, esetleg marhahúsleveskockát. Ezután forraljuk lassú tűzön egy fél óráig, majd adjuk a leveshez a többi zöldséget is. Végül pedig főzzük addig, míg a hús és a zöldségek is puhák lesznek. Befejezésként enyhén sós vízben főzzünk ki tésztát, az így elkészült levest pedig már tálalhatjuk is.