Mandulás torta - Krémes kényeztetés
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Imádjuk ezt a receptet, mert nagyon könnyű elkészíteni. Az eredmény pedig nagyon krémes, de csöppet sem émelyítően édes.
Hozzávalók 1 db 6 személyes tortához:
A piskótához:
- 180 g vaj
- 150 g porcukor
- Só
- 1 db citrom reszelt héja
- 5 evőkanál habtejszín
- 2 db egész tojás
- 150 g búzaliszt
- 85 g szeletelt mandula
A habhoz:
- 2 db tojásfehérje
- 120 g porcukor
- 90 g szeletelt mandula
A tálaláshoz:
- Porcukor
- Tejföl
- Tejszínhab
- Szeletelt mandula
Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. Először a piskótát készítjük el. A 2 egész tojást kihabosítjuk, és félretesszük. Keverjük össze a vajat, cukrot, és a sót, majd a citromhéjat és a tejszínt is adjuk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tojásokat - amelyeket előzőleg kihabosítottunk -, a lisztet, és a mandulát. Az így kapott masszát tegyük a tortaformába, egyenletesen oszlassuk el, és 20-25 percig süssük. Amíg sül, készítsük el a krémet. A két darab tojásfehérjét verjük habbá a porcukorral, és adjuk hozzá a mandulát. Ha a tésztaalap kisült, vegyük ki a sütőből, tegyük rá a krémet, és helyezzük vissza a sütőbe újabb 20 percre, vagy amíg meg nem keményedik a teteje. Ha kihűlt szeleteljük, és készítsük el a mousse-t. A tejfölt ízlés szerint édesítsük a porcukorral, majd adjunk hozzá annyi tejszínhabot, hogy gombócozni lehessen.
Evőkanállal tegyünk két gombócot a tányérra, és szórjuk meg stiftelt mandulával.