Mandarinos krémdesszert - Recept
Az enyhén savanykás gyümölcsökből tökéletes desszertet készíthetünk, hiszen az is megeszi, aki annyira nem rajong az édességért.
Hozzávalók
- 2 mandarin
- 40 dkg piskóta
- 1 dl édes fehérbor
- fél l tej
- 1 csomag hidegen kikeverhető vaníliakrémpor
- tejszínhab
- mandulaforgács
Elkészítés
Hámozzuk meg a 2 mandarint és szedjük gerezdjeire. Éles késsel vágjuk ki a magokat, és húzzuk le a fehér hártyát (ha zavar). A piskótatésztát vágjuk fel 2 centis kockákra, osszuk el négy nagy pohárban, mindegyiket locsoljuk meg 1-2 evőkanál fehérborral. Készítsük el a tejből a vaníliakrémet és öntsük rá a piskótára. Tegyük a tetejére a mandaringerezdeket, kanalazzuk rájuk a keményre felvert tejszínhabot és hintsük meg mandulaforgáccsal.
Ezt is ajánljuk: Egzotikus almás-mangós pohár desszert