Málnalekvár 5 perc alatt!

Elképesztően menő lehetsz, ha szülinapra, karácsonyra magad készítette lekvárt adsz ajándékba. Ráadásul sokkal egyszerűbb, mint hinnéd!
Mosd és főzd!
Lekvárfőzés szempontjából a legklasszabb gyümölcs a málna, mert nemcsak gyönyörűen mutat és isteni finom, de a legkönnyebb vele bánni, ugyanis semmilyen előkészületet nem igényel a mosáson kívül. Ha a cukrot kiváltod édesítőszerrel, bűntudat nélkül eheted.
Hozzávalók:
- 1.5 kg málna
- 50 dkg cukor (ez lehet kevesebb is, kóstold meg, és ízlés szerint alakítsd)
Rotyog a málna
Elkészítés:
A gyümölcsöt mosd meg! Rázd le róla a vizet, de nem kell megvárni, hogy megszáradjon. Dobd bele egy fazékba, szórd rá a cukrot (édestíőt), és addig főzd míg felforr. Ez fertőtleníti a gyümölcsöt, úgyhogy ezt ne linkeskedd el! Mivel a málna eleve puha, hamar szét fog esni, ami pedig egyben marad, arra jó ráharapni. Ám ha te jobban szereted az egynemű lekvárt, használhatsz botmixert is. Tehetsz bele úgy nevezett jam fixet is, ettől keményebb lesz, de nincs rá szükség. Amikor a lekvár felforrt (ez kb. 3-5 perc), merd ki sterilizált üvegekbe, zárd le és fordítsd fejjel lefelé 10 percre. Ezután visszafordíthatod, és már mehet is a kamrába. Egyes receptek ajánlják a passzírozást is, hogy a magokat eltüntessük. Mi ezt rád bízzuk, de felesleges macera, és a magoknak amúgy is van béltisztító hatása, így megnyugtathatod magad, hogy csak az egészséged érdekében kanalaztál be egy egész üveggel belőle.
Fotó: assets.epicurious.com, tasteofhome.com, mudpiefridays.com
További málnás receptekért lapozz!
Oldalak

This is a modal window.