Tejfölös csirke: Egy jó kis magyaros, ami sosem megy ki a divatból

Villámgyorsan elkészül.
Tejfölös csirkemell
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 vöröshagyma
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 kk pirospaprika
- 5 szem egész bors
- 2 babérlevél
- só
- olaj
A kép csak illusztráció
Elkészítés
A felaprított hagymát olajon megdinszteljük, majd meghintjük a pirospaprikával, ezután rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Ha a hús kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet és a csirkemell puhulásáig fedő alatt főzzük. Ezután a tejfölből és a lisztből habarást készítünk és a húshoz keverjük. Összerottyantjuk és még 4-5 percig forraljuk. Nokedlivel vagy tésztával kínáljuk.