Magyaros pacalpörkölt recept
Sokan tartanak a pacaltól, így nem igen kóstolják meg, pedig egy próbát megér! Higgyük el, hogy ennél finomabb étel alig létezik.
Hozzávalók
- 1,2 kg tisztított pacal
- 5 ek zsír
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-2 db zöldpaprika, paradicsom, cseresznyepaprika
- 1 kk köménymag
- 1 ek pirospaprika
- 2 kk só
- 1 ek paradicsompüré
- 1 húsleveskocka
- 1 kk liszt
- 50 dkg burgonya
Elkészítés
A pacalt forró vízben megmossuk, leszárítjuk, majd kb. 1 cm széles, 3 cm hosszú szeletekre vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, zsírban megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával. A leveskockát 4 dl forró vízben feloldjuk, ezzel a lével azonnal felöntjük a pirított hagymát, elkeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát és a köménymagot, a paradicsom-pürét, jól elkeverjük, és beletesszük a pacalcsíkokat. Sózzuk, felöntjük húslevessel, hogy jól ellepje, és fedő alatt négy óráig főzzük. Közben néha megnézzük, és ha szükséges után töltjük húslevessel. Kb. 2 órás főzés után hozzáadjuk a darabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, a megtisztított, kockára vágott burgonyát, a cseresznyepaprikát, és tovább főzzük. Lényeges, hogy jó puha legyen.
Ezt is ajánljuk: Csülökpörkölt - Katt ide!