Töltött paprika: Egy jó magyaros, ami nélkül nincs is igazi nyár
Kiadós és nagyon ízletes étel.
Töltött paprika
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 6 paprika
- 50 dkg darált hús
- 15 dkg rizs
- 1 tojás
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk majoranna
- só
- bors
A szószhoz:
- 50 dkg paradicsompüré
- 1 húsleveskocka
- egy csokor zellerzöld
- 1 ek liszt
Elkészítés:
Egy lábasban fél liter vizet felteszünk főni, majd beledobjuk a leveskockát. Ezután mehet bele a paradicsomszósz a zellerzölddel. Közben elkészítjük a tölteléket, amihez a darált húst jól elkeverjük a többi hozzávalóval, majd a megmosott, kicsumázott paprikákba töltjük. A paprikákat a forrásban lévő vízbe tesszük, ahogyan a maradék töltelékből formázott gombócokat is. Lassú tűzön kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük az ételt. Ekkor a paprikát és a gombócokat kivesszük, hogy a paradicsomszószt besűríthessük a liszttel, majd, ha így az újraforr, visszatesszük a belevalókat. A töltött paprika mostantól számított 5 percen belül el is készül.