Ellenállhatatlan magyaros babgulyás - Eláruljuk, mi a titka!

A magyaros babgulyásnak több titka is van, amiket ha megfogadtok, biztosan mennyei lesz az elkészült étel. Nem csoda, hogy az igazán jó receptek a mai napig apáról fiúra szállnak, mert meg kell őrizni az eredeti magyar életérzést és a gulyások szakértelmét is.
Hozzávalók
- 80 dkg füstölt csülök
- 40 dkg tarkabab
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 krumpli
- 3 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- só, bors, őrölt pirosparika, kömény
- olaj
Elkészítés
Az első titka ennek a remek receptnek, hogy a babot és a csülköt is 1 teljes éjszakáig vízben kell áztatni, hogy hamarabb megpuhuljanak a fazékban. Ezután a csülköt főzzük puhára 2-3 óra alatt, majd ha kihűlt, vágjuk nagyobb kockákra és tegyük félre. Egy lábasban olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a zöldségeket, a babot és a húst is. A második nagy titok, hogy a sonka főzővizét kell használni a gulyás elkészítéséhez, így azzal öntjük fel a zöldségeket, és főzzük őket puhára. Sózzuk, borsozzuk, majd a végén egy kis pirospaprikával tesszük fel a koronát a levesre.
Fotó: mjksz.hu
Oldalak
