Itt a recept! Így készítheted el Magyarország cukormentes tortáját

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az ország tortája mellett az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is megválasztotta Magyarország Cukormentes Tortáját. Az "Áfonya hercegnő tortája" receptje immár nyilvános, ha kíváncsi vagy rá, olvasd el cikkünket!
Hozzávalók (16 szelet)
Tortalap:
- 150 g finomra darált mandula
- 30 g vaj (82% zsírtartalom)
- 100 g eritrit
- 65 g teljes kiőrlésű zabliszt
- 200 g tojásfehérje
Erdei gyümölcs töltelék:
- 350 g erdei gyümölcs püré (kb. 550g friss, vagy fagyasztott áfonya, szeder, piros/fekete ribizli, málna lepasszírozva)
- 70 g eritrit
- 7,5 g zselatinlap
Joghurt mousse:
- 450 g görög joghurt (10% zsírtartalom)
- 77 g eritrit
- 50 g tejszín (30% zsírtartalom)
- 13,4 g zselatinlap
- 290 g lágy habbá vert tejszín (30% zsírtartalom)
Vaníliakrém:
- 100 g tejszín (30% zsírtartalom)
- 20 g cukor nélküli fehér csokoládé
- negyed vaníliarúd
- 1 g zselatinlap
Erdei gyümölcs krém:
- 60 g tejszín (30% zsírtartalom)
- 15 g erdei gyümölcs püré
- 15 g cukor nélküli fehér csokoládé
- negyed vaníliarúd
- 0,75 g zselatinlap
Díszítés:
- Mandulás lapocska (25 g finomra darált mandula, 20 g eritrit, 20 g vaj (82% zsírtartalom), 7 ml tej (2,8% zsírtartlom) (a megadott mennyiség kb. 40%-át használjuk fel 1 torta díszítésére)
Torta panírozása:
- 25 g darált mandula + tortalapról leeső 50 g mandulás piskóta keverékével