A legfinomabb magyar édesség: Kakaós csiga házilag
Gyerekkorunk egyik nagy kedvencét nem is olyan nehéz elkészíteni, mint ahogy azt sokan hiszik. A hideg őszi időszakban pedig igazán jól esik egy finom édes kakaós csiga.
Hagyományos kakaós csiga
Hozzávalók (6 csigához)
- 50 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 3 ek cukor
- 3 dkg élesztő
- 7 dkg vaj
- 1 db tojás
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukrozott kakaópor
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros meleg tejben, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást és az 5 dkg vajat. Puha tésztát kapunk, amit nyújtsunk ki egy lisztezett deszkán. A maradék 5 dkg vajat olvasszuk fel, majd kenjük meg a tésztát vele, majd szórjuk meg vastagon kakaóporral. Szorosan csavarjuk fel, majd vágjunk kétujjnyi vastag csigákat belőle. 180 fokon 20 percig süssük, míg aranybarna nem lesz. Végül egy kis porcukorral hintsük meg a tetejét.