Máglyarakás - Recept
Ha valamilyen különleges édességre vágysz, akkor ezt a máglyarakás receptet ki kell próbálnod!
Hozzávalók
- 15 dkg cukor
- 4 dl tej
- 3 db kifli
- 5 db tojás
- 5 db alma
- 1 db citrom / citromlé
- 3 cs vaníliás cukor
- 3 ek lekvár
- mazsola vagy darált dió
- fahéj
- vaj
Elkészítés
A kifliket vastag karikákra vágjuk. A tejbe tegyünk bele egy csomag vaníliás cukrot, majd abba a tálba amiben a kiflik vannak, öntsük rá. A tojássárgát a cukorral elkeverjük, és a kiflikhez öntjük. Egy tálat vajazzunk ki, majd az aljába tegyük a kiflik felét.
Miután meghámoztuk az almákat reszeljük le, majd locsoljuk meg citromlével. Ezt követően öntsük rá a másik két csomag vaníliás cukrot, a fahéjat, és a mazsolát is. Tegyük az almát a kiflikre, kenjük meg a tetejét lekvárral, majd helyezzük rá a maradék kifliket a tetejére. Tegyük be a sütőbe körülbelül fél órára. Miközben sül, addig készítsük el a habot.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd tegyünk bele 1-2 kanálnyi cukrot is. Ha letelt a fél óra, vegyük ki a süteményt, tegyük rá a habot, majd tegyük vissza körülbelül egy 15 percre.
Ha szereted az édes ízeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Sajttorta - Recept