Igazi ínyencség: Édesburgonya krémleves szalonnával

Egy forró krémes leves az őszi időszak egyik nagy kedvence lehet. A roppanós szalonna pedig még a legnagyobb húsimádók szívét is garantáltan meglágyítja. Ráadásul olyan gyorsan elkészül, hogy még egy-egy zsúfoltabb hétköznapodon is elkészítheted.
Édesburgonya krémleves szalonnával
Hozzávalók
- 60 dkg édesburgonya
- 2 dl főzőtejszín
- 1 narancs leve
- 1 ek citromlé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek chilikrém
- 10 dkg szalonna
- olívaolaj
- méz
- só, bors
Elkészítés
Az édesburgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd a felaprított vöröshagymával együtt tegyük bele egy edénybe, öntsünk rá vizet és tegyük fel főni. Közben sózzuk, borsozzuk, ha pedig megpuhult, öntsük hozzá a főzőtejszínt és a zúzott fokhagymát is. Vegyük le a tűzről, hagyjuk, hadd hűljön egy kicsit, majd turmixoljuk össze. Végül ízesítsük a citromlével, a narancslével, egy kis mézzel illetve a chilikrémmel. A szalonnát vágd apró darabokra, egy kis olajon pirítsd ropogósra és szórd a kész adagok tetejére.