Ilyet csak a nagyinál ettél: Így készül a legfinomabb piskótatekercs

Süsd meg még ma!
Lekváros piskótatekercs
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 ek kristálycukor
- 6 púpozott ek rétesliszt
- lekvár
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, miközben kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot. Ha a hab kész, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját is. A habverőt kikapcsoljuk, ezután a tálba szitáljuk a lisztet is, majd finoman, de alaposan elkeverjük a cukros-tojásos masszában. A sütéshez olyan tepsit válasszunk, amelyikben kb. egy ujjnyi lesz a tészta. A lapos edényt sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát, egyenletesre simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Alsó-felső sütéssel kb. 30 percig sütjük. A sütő ajtaját semmiképp se nyitogassuk, különben összeesik a tészta. Tűpróbával ellenőrizzük: ha a tészta belseje nem ragad a tűre, megsült a piskóta. Ekkor tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a tésztát a konyharuhával együtt feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ha már nem meleg a piskóta, finoman kihajtjuk, megkenjük lekvárral és újra feltekerjük, de már konyharuha nélkül. Tálaláskor ujjnyi szeletekre vágjuk és a tetejét porcukorral is megszórhatjuk.
További piskóta receptekért lapozz!
Fotó és leadfotó: 123rf.com
Oldalak
