Vadas marhasült: Nem vitás, így lesz a legfinomabb!

Tény, hogy nem a leggyorsabb étel, de megéri elkészíteni.
Vadas marhasült
Hozzávalók:
- 80 dkg marhacomb
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér)
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 2 ek mustár
- 2 babérlevél
- ½ citrom leve
- só
- bors
- olaj
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A megmosott húst megsózzuk és kevés olajban hirtelen elősütjük, majd kivesszük. A zsiradékba dobjuk a felkockázott szalonnát, ezután üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát is. Megpirítjuk a felkarikázott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd betesszük az elősütött húst, végül felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön főzni kezdjük, majd ha a hús megpuhult, kivesszük a babérlevéllel együtt. A lábasban maradt zöldségeket összeturmixoljuk, behabarjuk a lisztes tejföllel, és citromlével, mustárral ízesítjük. A húst beledobjuk és még egyszer együtt összeforraljuk az egészet. Zsemlegombóccal a legfinomabb, de kitűnő köret hozzá a spagetti is.