Ne is keress tovább: Megtaláltad a legfinomabb túrós süti receptjét!
Szinte elolvad a szádban.
Túrós süti
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 75 dkg túró
- 4 tojás
- 15 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 dkg élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- ízlés szerint mazsola
Elkészítés:
A tojások sárgáit habosra keverjük a margarinnal, majd hozzáöntjük a kis tejben és csipetnyi cukorral felfuttatott élesztőt. Beleszitáljuk a lisztet is és az egészet összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket félretesszük, a másikat pedig kinyújtjuk és a tepsibe fektetjük. A túrós töltelékhez a túrót villával jól áttörjük, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal simára keverjük. Ezután felverjük a tojásfehérjéket is és óvatosan a cukros túróba forgatjuk. Ha szeretjük a mazsolát, azt is bátran potyogtathatunk a töltelékbe. Beleteszünk még egy evőkanálnyi lisztet is, átkeverjük, és a massza már mehet is a tepsiben fekvő tésztára. Miután a tölteléket szépen elegyengettük, a tészta másik felét kinyújtjuk és befedjük vele a túrót, végül megszurkáljuk a tetejét. A sütit legalább egy órán át pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha porcukorral díszítenénk, várjuk meg, amíg egy kissé kihűl!