Tudod, hogy készül a legfinomabb tárkonyos csirkeleves? Íme, a recept!

A rengeteg zöldség a titka.
Tárkonyos csirkeleves
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb zellergumó
- 1 kisebb karalábé
- 20 dkg zöldborsó
- 1 közepes hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 csirke leveskocka
- 1 tk szárított tárkony
- friss petrezselyemzöld
- 2 ek citromlé
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát. Beledobjuk az előzőleg megtisztított és felkockázott csirkemellet, majd megvárjuk, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket és a zöldborsót, majd az egészet felöntjük vízzel. Ha felforrt a víz, mehet bele a leveskocka, a tárkony, a só és a bors. A levest addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús is megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt, a citromlevet és az apróra vágott petrezselyemzöldet, ezután még 2 percig főzzük. Még forrón tálaljuk.