Toroskáposzta – hideg napokon egy isteni fogás ebédre
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/toros_kaposzta_barizsuzsi_980x480.jpg?itok=1Dr0MHCh)
Csirkemellből is elkészítheted.
Toroskáposzta
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéstarja
- 1 ek mangalica zsír
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 vöröshagyma
- 1 kk fűszerpaprika
- 2 babérlevél
- 10 szem egész bors
- só
Toroskáposzta
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, majd levéve a tűzről megszórjuk pirospaprikával. Erre dobjuk a felkockázott tarját, hirtelen megpirítjuk, majd ha kifehéredett, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük. Eközben a savanyú káposztát alaposan átmossuk és annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi. Beletesszük a babérlevelet és az egész borsot, majd kb. fél órán át főzzük. Ha kész, leszűrjük, lecsöpögtetjük és a hússal összepirítjuk. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
Még két savanyú káposztás receptért lapozz!
Fotó, leadfotó: femcafe.hu/barizsuzsi
Oldalak
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/images/123rf-no-ulomunka-iroda-hatfajdalom-crop.jpg)