Laktató és ellenállhatatlan babgulyás: Ezután nem maradsz éhes
Hagyományos ízvilág, tele minden jóval.
Babgulyás
Hozzávalók:
- 20 dkg szárazbab
- 60 dkg marhahús
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg zsír
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
Zsírban megfonnyasztjuk a hagymát, majd lehúzva a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és felöntjük egy kevés vízzel. Puhára pároljuk benne a kockákra vágott húst, a felkarikázott zöldpaprikával, a felkockázott paradicsommal és az összezúzott fokhagymával, majd megsózzuk. Eközben az előzőleg beáztatott babot sós vízben majdnem puhára pároljuk. Amikor a bab és a hús is puha, összeöntjük, borsozzuk, ha szükséges, sózzuk, de még csípős paprikát is karikázhatunk bele. Az egészet felforraljuk és csipetkét szaggatunk bele. Még forrón tálaljuk.