Lacipecsenye – a majálisok kedvelt eledele
Nem a legkönnyebb étel, mégsem maradhat ki a május 1-jei menüből.
Lacipecsenye
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- 4 dkg sertészsír
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy vöröshagyma
- bors
- só
Elkészítése:
A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a két zúzott fokhagymával, majd a két evőkanálnyi olvasztott zsírban elkevert pirospaprikával bekenve hűtőben 2-3 órát állni hagyjuk. Egy lábasban felhevített zsírba dobjuk a fél karikákra vágott vöröshagymát és a maradék fokhagymát. Amikor a hagymák sülni kezdenek, ráfektetjük a húsokat is, és többször megforgatva pirosra sütjük.