Krumplis tészta
A krumplis tészta egy nagyon finom és gyorsan elkészíthető étel. Ha sürget minket az idő, de mégis valami laktatót szeretnénk készíteni, akkor jusson eszünkbe ez a recept.
Hozzávalók
- 500g apróra vágott krumpli
- 500g tészta (nagy fodros kocka)
- 3db hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy kanál só
- 2 kk. ételízesítő
- 1 kk. bors
- 2 tk. piros paprika
Elkészítés
Először aprítsuk fel a hagymákat, majd pároljuk üvegesre. Az olajnak jól el kell lepnie az apróra vágott hagymákat. Amikor üveges a hagyma, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymákat, és egy-két pillanatig még hagyjuk a tűzön. Ezután vegyük le a tűzről, egy-két percig hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az ételízesítőt, a borsot, és a piros paprikát.
Amíg várjuk, hogy a hagyma üveges legyen, addig kezdjük el felkockázni a krumplit. Az apróra vágott krumplira engedjünk annyi vizet, hogy pont ellepje. Szórjunk rá sót, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Ha kicsit habos a víz teteje, akkor azt szedjük le. Ha készen van, akkor öntsük le róla a vizet, és rázzuk jól össze, hogy picit megtörjön, majd lefedve rakjuk félre. Ezután főzzük meg a tésztát. Ha kész, akkor öntsük le róla a vizet. Ha mind a három hozzávaló készen van, akkor egy tálban vegyítsük össze őket.
Kóstold meg a sonkás krumpligolyókat is!