Szaftos csirkés-sajtos krokett: kívül ropogós, belül omlós
Ez a krokett a brazilok nagy kedvence, és ha elkészíted, Te sem fogsz csalódni. Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg készre sütött, apróra vágott csirkemell
- só, bors ízlés szerint
- fél tk cayenne bors
- 113 g krémsajt
- 3 ek petrezselyem
- 1 ek vaj
- 60 ml tyúkhúsleves
- 2 bögre tej
- 2 bögre finomliszt
- tojás, zsemlemorzsa a panírhoz
A recepthez az első videó tartozik
Elkészítés: brazil csirkés-sajtos krokett
1. A fokhagymát és a vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított csirkét, a sót, borsot és cayenne-t, levesszük a tűzről és tálba tesszük. Hozzáadjuk a krémsajtot és a petrezselymet, összekeverjük.
2. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a tyúkhúslevest, a tejet és a lisztet, összedolgozzuk tésztává, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
3. Amikor már lehet vele dolgozni, a tésztából kis golyókat formázuk, szétnyomkodjuk, hogy lapos kört kapjunk és betöltjük egy diónyi csirkés töltelékel, majd kúpot formázunk.
4. A falatokat a felvert tojássárgájában és zsemlemorzsában megforgatjuk (liszt nélkül), majd forró olajban kisütjük.
Jó étvágyat!