Krémes sárgabarackkompót - Imádni fogod

A barackok szerelmeseinek mutatunk egy különleges kompótreceptet, amely mindenféle húsételhez kiválóan illik. Íme!

Hozzávalók

  • fél kg kajszibarack
  • 50 g cukor
  • fél vaníliarúd
  • 1 citrom héja
  • 1 ek friss citromlé
  • 2 ek víz

Elkészítés

A barackokat mossuk meg és vágjuk félbe. Tegyük egy nagyobb serpenyőbe a cukorral, a kikapart vaníliamagvakkal, a citromhéjjal, a citromlével és a vízzel együtt. Alacsony lángon főzzük addig, amíg a cukor el nem olvad és a gyümölcs levet nem ereszt. Ekkor vegyük feljebb a lángot és kevergetés mellett főzzük további 15 percig. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: storyofakitchen.com

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Sztárok
Az Irigy Hónaljmirigy tagjai, Sipos Péter és Sipos Tamás is kipróbálta magát a Legyen Ön is milliomos legújabb évadában. Egy gasztronómiai kérdés állította meg őket!
Sztárok
Sokan nem értik a mai fiatalság nyelvezetét, de ez a kilencvenes években sem volt másképp – akkoriban is rengeteg szleng kifejezés hódított. Vajon mennyire ismerik ezen szavak jelentését a Demjén-...
Home&Design
Tedd meg ezt az apró, de életmentő lépést még ma – hiszen az életed a legnagyobb érték!
Lifestyle
A zárkózottság nem hibaként vagy gyengeségként értelmezendő – sokszor az önvédelem egyik formája. Azok, akik nehezebben nyílnak meg, gyakran rendkívül mély és összetett személyiségek, akiknek...
Lifestyle
A szorongás leküzdése és az érzelmi egyensúly elérése nem mindig igényel bonyolult technikákat vagy hosszadalmas terápiákat. Néha egy egyszerű, de hatékony eszköz, mint a terápiás takaró, képes lehet...
Lifestyle
Próbáld ki már ma és élvezd, ahogy ezek az apró pillanatok varázslatossá teszik a mindennapjaitokat.