Krémes sárgabarackkompót - Imádni fogod
A barackok szerelmeseinek mutatunk egy különleges kompótreceptet, amely mindenféle húsételhez kiválóan illik. Íme!
Hozzávalók
- fél kg kajszibarack
- 50 g cukor
- fél vaníliarúd
- 1 citrom héja
- 1 ek friss citromlé
- 2 ek víz
Elkészítés
A barackokat mossuk meg és vágjuk félbe. Tegyük egy nagyobb serpenyőbe a cukorral, a kikapart vaníliamagvakkal, a citromhéjjal, a citromlével és a vízzel együtt. Alacsony lángon főzzük addig, amíg a cukor el nem olvad és a gyümölcs levet nem ereszt. Ekkor vegyük feljebb a lángot és kevergetés mellett főzzük további 15 percig. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!