Könnyű banános, krémes süti: tökéletes desszert a hosszú hétvégére
A banán is egy nagyon sokoldalú gyümölcs, mégis desszertekbe csempészve szeretjük a legjobban. Ezúttal egy krémes süti receptjét hoztuk, ami megédesíti a hétvégét.
Hozzávalók
A pite tésztájához (22 cm-es forma)
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- fél cs sütőpor
- 7 dkg porcukor
A krémes réteghez
- 2 banán
- 96 g banános pudingpor
- 2 bögre tej
- 3 bögre tejszínhab
Krémes, banános süti elkészítése
1. A tésztához a lisztet a vajjal, porcukorral és sütőporral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. Deszkára lisztet szórunk, a tésztát kinyújtjuk (3-4 mm vékonyra), majd kibéleljük vele a 22 cm-es formánkat, az alját megszúrkáljuk villával, negyed órát hűtjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. (Érdemes a tésztára sütőpapírra tenni és valamilyen nehezéket, pl. rizst vagy babot beleönteni, hogy a tészta a helyén maradjon.)
2. A krémhez előveszünk egy nagyobb tálat, beletesszük a pudingport, hozzáöntjük a tejet és kézi habverővel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínhabot, beleforgatjuk. A pite aljára felszeleteljük az egyik banánt karikákra, egyenletesen eloszlatjuk a krémet, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a tetejére teszünk még tejszínhabot és a másik felkarikázott banánnal díszítjük.