Kovászos uborka - Az eredeti recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Egyre jobb az idő, és uborkát is bárhol lehet kapni, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy egy isteni finom, házi kovászos uborkával örvendeztessük meg a családot. Íme, az eredeti recept, amivel garantáltan nagy sikered lesz!
Hozzávalók
- kovászolni való uborka
- só
- friss kapor
- kenyér
Elkészítés
Mossuk meg jó alaposan az uborkákat, hogy semmilyen piszok ne maradjon rajtuk. Szeljük le a végüket, majd vagdossuk be az uborkákat - kb. négy, egymástól ugyanolyan távolságra lévő párhuzamos mélyedést ejtsünk. Ezután az üveg aljára rakjuk bele a kenyér csücskét, egy-két adag kaprot, és jöhetnek az uborkák. Az tetejükre ismét tegyünk egy-két csomag kaprot, és kenyeret, ha még szeretnénk. Az üveg méretétől függően sózzuk, majd öntsük fel meleg vízzel.
Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy hagyjuk érni a finomságot. Ha finom, ropogós uborkákat szeretnénk, akkor inkább félárnyékos helyre tegyük az üveget, ahol nem főzi állandóan a napfény. 2-3 nap alatt lesz teljesen jó!
Ha Te is szereted a kovászos uborkát, nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!