Körtés pite - Recept

A körte az ősz egyik legfinomabb és legegészségesebb gyümölcs, így bátran használjuk fel sütéshez is.
Hozzávalók
A tésztához
- 2 bögre liszt
- 1 bögre vaj
- csipet só
- fél kanál sütőpor
- 2 tojás sárgája
A töltelékhez
- gyömbérlekvár
- 4 körte
A tetejére
- 4 tojás fehérje
- 4 kanál cukor
- pár csepp citromlé
- 1 bögre darált dió
Elkészítés
Gyúrjuk össze a pite hozzávalóit, tekerjük fóliába, minimum 1 órára tegyük be a hűtőbe. A pihentetés után nyújtsuk vékonyra és terítsük apró piteformákba. Kenjük meg a lekvárral, és borítsuk be a vékonyra szeletelt körtével. A fehérjét a cukorral és a citromlével verjük keményre, lazán keverjük hozzá a diót, és kis halmocskát rakosgassunk a pitére. Közepesen meleg sütőben süssük készre.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg cikket másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Körte tea friss gyümölcsből - Recept