Korhely halászlé - Recept

Valami magyaros finomságra vágysz? Akkor készítsd el az alábbi receptet, ami még laktató is.
Hozzávalók
- 1,5 kg ponty
- 20 dkg vöröshagyma
- egy késhegynyi pirospaprika
- só, törött bors
- 4 babérlevél
- tejföl
- 2 karika citrom
- citromlé
Elkészítés
A halat megtisztítjuk, gerincénél szétbontjuk, és a fejét, farkát, gerincét sós vízben másfél óra hosszat főzzük. Ekkor tesszük bele a karikára vágott vöröshagymát, és további fél órai főzés után az egészet áttörjük. Visszarakjuk a tűzre, beletesszük a fűszerféléket meg a szálkátlanított halszeleteket, és 10 percig nagyon lassan forraljuk. Bőven megtejfölözve, néhány csepp citrommal és a citromkarikákkal ízesítve tálaljuk.
Ha szereted a halászlevet, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!