Krémes retekleves - Mindig ezt készítem ebből a zöldségből

Ha azt hiszed, hogy a retek csak nyersen ehető, nagyon tévedsz! Ha elkészíted ezt a szuper levest, te is könnyen megbizonyosodhatsz arról, hogy mennyiféleképpen felhasználható.
Tavaszi retekleves - Hozzávalók:
- 2 csokor friss retek
- 2 kisebb burgonya
- fél fej karalábé
- 2 db leveskocka
- vaj
- liszt
- petrezselyem apróra vágva
- apróra vágott bacon szalonna és retek a díszítéshez
Könnyű retekleves
Elkészítés
Vágjuk apróra a megmosott retkeket, a burgonyát, a karalábét, majd 8 dl vízben, tegyük fel főni, és adjuk hozzá a leveskockákat is. Amikor puhára főttek a hozzávalók, turmixoljuk össze, és a legvégén habarjuk be vajas rántással, majd tegyünk hozzá egy kevés petrezselymet is. Kedv szerint aprított retekkel és pirított szalonnával ízesíthetjük.