Könnyű és finom: Zöldségleves, ahogy itthon készítjük

Ha nem akarsz órákig bajlódni egy nagyobb adag húslevessel vagy gulyással, de egy laktató, forró levest szeretnél készíteni, akkor ez a zöldségleves tökéletes recepet lesz számodra.
Zöldségleves recept
Hozzávalók
- 5 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem
- 4 db burgonya
- 1-2 pohárnyi borsó
- 1 db vöröshagyma
- 1 db karalábé
- 2 db paprika
- 3 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- só, bors
- ételízesítő
Íncsiklandó zöldségleves
Elkészítés
Első lépésként hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. A vöröshagymát és a paprikát vágjuk apróra, a sárgarépát és a petrezselymet karikázzuk fel, a karalábét és a krumplit pedig vágjuk kockára. Olajon futtassuk meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a zöldségeket (kivéve a krumplit, mert az hamarabb megfő mint a többi zöldség). Engedjük fel vízzel, majd adjunk hozzá ízlés szerint fűszereket és apróra az apróra vágott paprikát. Addig főzzük a levest, amíg a burgonya teljesen meg nem puhul.
A leveshez jár egy főétel és egy desszert is, ezekért kattints tovább!
Fotó: 123rf.com
Oldalak
