Köménymagleves - Recept
A köménymag az egyik olyan fűszerünk, amelyben szinte az összes vitaminunk megtalálható, így nem véletlen, hogy már a nagymamáink is szívesen használták főzéskor, sütéskor.
Hozzávalók
- 1 ek köménymag
- 1 fej hagyma
- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- 1 pohár fehérbor
- 1 pohár tejföl
- petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
A hagymát vágjuk apróra és az olajon fonnyasszuk meg. Ezután adjuk hozzá a finomra tört, átszitált köménymagot, a lisztet. Amikor ez jól megpirult, tegyük félre a szükséges mennyiségű vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, dobjunk bele pár szál petrezselymet és öntsük hozzá a bort. Lassú tűzön forraljuk még pár percig, és már el is készült.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!