Kókusztej házilag - Recept

A kókusztej nem csak finom, de egészséges is, elkészítése pedig könnyebb, mint gondolnánk. Máris mutatjuk a receptjét!
Forraljuk fel a vizet. Egy nagyobb tálba terítsünk egy konyharuhát, amire szórjuk rá kókuszreszeléket. Erre öntsük a forró vizet, keverjük kissé össze, fedjük le és hagyjuk állni. Ha kihűlt, fogjuk össze a konyharuhát és csavarjuk ki belőle a levet. Az így kapott kókusztejet azonnal fogyaszthatjuk vagy a hűtőben tárolhatjuk. A kókuszreszeléket ne dobjuk ki, hiszen az továbbra is használható marad.
Hozzávalók
- 30 dkg kókuszreszelék
- 1 liter víz
Elkészítés
Forraljuk fel a vizet. Egy nagyobb tálba terítsünk egy konyharuhát, amire szórjuk rá kókuszreszeléket. Erre öntsük a forró vizet, keverjük kissé össze, fedjük le és hagyjuk állni. Ha kihűlt, fogjuk össze a konyharuhát és csavarjuk ki belőle a levet. Az így kapott kókusztejet azonnal fogyaszthatjuk vagy a hűtőben tárolhatjuk. A kókuszreszeléket ne dobjuk ki, hiszen az továbbra is használható marad.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!


























