Kókuszos sütemény almával - Recept

Az alma, a kókusz és a mazsola hármasából egy isteni desszert sül ki. Íme, a recept, amelyből egy garantáltan finom sütemény lesz.
Hozzávalók
A tésztához
- 20 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg kókuszreszelék
- 3 tojás
- 2-3 alma
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- zsemlemorzsa
A mázhoz
- 3 dkg porcukor
- 1 ek citromlé
Elkészítés
A margarint helyezzük langyos helyre, közben az almát hámozzuk meg és kockázzuk fel, a mazsolát pedig áztassuk be citromlével ízesített vízben. Ha kissé megpuhult a margarin, keverjük el a cukorral és adjuk hozzá a tojást. Ezt követően keverjük bele az almát, a mazsolát, a tejet, a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport is. Ha jól összekevertük, a masszát öntsük egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tepsibe. 180 fokon nagyjából 20 percig süssük. A cukormázhoz keverjük el a cukrot a citromlével és ha kisült, majd kihűlt a sütemény, csorgassuk rá. Ha megszáradt a tetején a máz, máris tálalhatjuk.
Ha Te is megkóstolnád ezt a sütit, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!