Töltött paprika: Egy klasszikus magyar étel, amit nem lehet kihagyni a nyáron
A hagyományos ízek kedvelői imádni fogják ezt a megunhatatlan kedvencet.
Töltött paprika
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 50 dkg sertés darált hús
- 6 db paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 tk majoránna
- só, bors
A szószhoz:
- 1 kg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 cs zellerzöld
- 1 ek cukor
- 1 ek liszt
- só
Elkészítés:
A töltelékhez a darált húst alaposan elkeverjük a rizzsel, a tojással, az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymagerezdekkel, valamint a fűszerekkel. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd megtöltjük őket a töltelékkel, ha pedig marad még a húsból, gombócokat formázunk. A szószhoz a paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk, majd a hagymával együtt egy lábasba tesszük és leturmixoljuk. Ezután elkezdjük főzni, és belerakjuk a zellerlevelet, a sót és a cukrot is. A gombócokat és a paprikákat és beletesszük, és lassú tűzön körülbelül 1,5 órán át főzzük. Amikor a töltelék már teljesen átfőtt a paprikában, besűrítjük a szósz a liszttel és már tálalhatjuk is.